Холодний, гарячий чи вчорашній?

Головна, Новини

Якщо чай залишити на кілька годин на відкритому повітрі, то під впливом кисню в ньому починають утворюватися бактерії та шкідливі сполуки.

На поверхні чаю вони виглядають як щільна темна плівка, від якої на чашці залишається наліт. Найбільш руйнівний вплив ці речовини мають на органи шлунково-кишкового тракту, головним чином,  печінку.

Тим, хто не любить пити гарячий чай, можна порадити вживати його в теплому вигляді, через 10-15 хвилин після заварювання. У холодному вигляді можна подавати зелений чай, чай з каркаде та будь-якими іншими травами, а остиглий чорний чай приносить організму тільки шкоду. Якщо ж з моменту заварювання пройшло кілька годин або навіть днів, такий напій стає дуже токсичним.