Картопля і талія

Головна, Новини

Якщо картопля правильно приготована, вона не становить небезпеки для фігури. У цій справі головне, щоб калорійність раціону в цілому була невисокою.

Фахівці вивчили роль зниження калорійності та глікемічного індексу (показує швидкість вивільнення в кров цукру) при додаванні в раціон картоплі. Справа в тому, що продукти з високим індексом – білий хліб, білий рис – приводять до швидкого вивільнення цукру та швидкого виникнення почуття голоду, що приводе до переїдання та набору зайвої ваги. Щодо картоплі все виявилося неоднозначним.

Дослідники запросили до експерименту  90 гладких чоловіків і жінок, яких поділили на три підгрупи. Перша група знижувала калорійність, але їла продукти з високим індексом. Другу групу попросили знизити калорійність і харчуватися продуктами з низьким індексом. А третій групі дозволено було харчуватися як завгодно – вона виступила в якості контрольної. Усім роздали картоплю, книгу здорових рецептів і попросили з’їдати 5-7 порцій картоплі на тиждень.

У результаті до кінця дванадцяти тижнів усі групи схуднули приблизно однаково. Навіть контрольна група добровільно зменшила калорійність раціону і знизила вагу. Виходить, набір продуктів у раціоні не грав особливої ролі. Важлива була калорійність. Також важливим є метод обробки продуктів, відзначили дієтологи.